Αποταμιευτικό Πρόγραμμα για Παιδιά

Δωρεάν προσφορά ιδιωτικής σύνταξης

Συμπληρώστε πόση σύνταξη θέλετε και σε πόσα χρόνια για να σας απαντήσουμε άμεσα με το ποσό που πρέπει να καταβάλετε ανά μήνα ή έτος

Πατώντας το κουμπί υπολογισμός αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη πολιτική απορρήτου
Αποταμίευση Παιδιού

Οι ανάγκες ενός παιδιού καθώς μεγαλώνει είναι αναμφισβήτητες και ολοένα και μεγαλύτερες. Εκτός από τις καθημερινές βασικές ανάγκες, έρχεται μία πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή του, κατά την pενηλικίωση του, που αφορά τις σπουδές του και τη μετέπειτα επαγγελματική του πορεία. Πολλοί γονείς πλέον δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν εκείνη τη χρονική στιγμή, αφενός γιατί έχει μεταβληθεί άρδην η οικονομική κατάσταση τα τελευταία χρόνια και αφετέρου απουσιάζει η προνοητικότητα και ο προγραμματισμός.

Μέσα από ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα μπορεί να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν οι γονείς χωρίς πίεση και αγωνία εκείνη την κρίσιμη στιγμή, ενώ ταυτόχρονα το παιδί τους να κάνει την επιλογή που επιθυμεί χωρίς περιορισμούς που θα είχε υπό άλλες συνθήκες. Με σταθερό προγραμματισμό σε μακροχρόνιο ορίζοντα μπορεί να δημιουργηθεί ένας κουμπαράς στον οποίο θα συγκεντρωθεί το ποσό που επιθυμούν οι γονείς. Η σταδιακή αποταμίευση σε βάθος χρόνου μπορεί να οδηγήσει με σχετική άνεση στη δημιουργία ενός εφάπαξ κεφαλαίου ή ενός μηνιαίου εισοδήματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν στο μέλλον.

Η ελάχιστη διάρκεια του προγράμματος είναι 15 έτη. Ωστόσο αυτή που προτείνεται είναι είτε αυτή που οδηγεί στην ενηλικίωση του παιδιού, όταν και θα ξεκινήσει τις σπουδές του, είτε στα 22 με 25 του χρόνια, όπου το παιδί συνήθως προχωρά στις πιο απαιτητικές μεταπτυχιακές σπουδές ή στην επαγγελματική του αναζήτηση. Όπως γίνεται αντιληπτό, όσο πιο νωρίς ξεκινήσει μια ασφάλεια ιδιωτικής σύνταξης τόσο πιο εφικτό και προσιτό είναι το ποσό που θα χρειαστεί να καταβάλλεται κάθε χρόνο χωρίς πίεση.

Το ποσό που μπορεί να επιλεγεί είναι κατ’ελάχιστον τα 60 ευρώ μηνιαίως και είναι σταθερό καθ’όλη διάρκεια του προγράμματος. Εναλλακτικά μπορεί να επιλεγεί η ετήσια αύξηση του ποσού κατά 3%. Το ποσό που αποταμιεύεται είναι εγγυημένο, όπως και το επιτόκιο. Έτσι, δεν υπάρχει αγωνία ούτε για το καταβληθέν ποσό ούτε για την πορεία του επενδυόμενου ποσού. Επιπλέον,  με το εγγυημένο επιτόκιο που παρέχεται, αποκτάται ένα επιπλέον όφελος και εγγυημένο κέρδος. Συμπληρωματικά δίνεται η δυνατότητα μίας σημαντικής κάλυψης που ονομάζεται απαλλαγή πληρωμής ασφαλίστρων, όπου σε περίπτωση θανάτου ή μόνιμης ολικής ανικανότητας του συμβαλλόμενου, παύει η καταβολή των ασφαλίστρων αποταμίευσης από τον ίδιο, η ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει την καταβολή τους και το παιδί λαμβάνει στη λήξη το εγγυημένο κεφάλαιο.

Είναι αρκετά σύνηθες τα αποταμιευτικά προγράμματα να αναλαμβάνουν όχι μόνο οι γονείς αλλά και παππούδες, θείοι ή νονοί σαν δώρο για το αγαπημένο τους παιδί. Σε κάθε περίπτωση το αποταμιευτικό πρόγραμμα αποτελεί μία δέσμευση και μία συστηματική, αλλά καλή, συνήθεια που εξασφαλίζει το μέλλον του παιδιού, χωρίς να αποτελεί θηλιά για τους γονείς του. Ανάλογα με τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις επιθυμίες του καθενός, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα εξατομικευμένο αποταμιευτικό πλάνο, πλήρως διασφαλισμένο και εγγυημένο.

Γιάννης Εμμανουήλ Ασφαλιστικός Πράκτορας Συντάξεων

Γιάννης Εμμανουήλ

Με τη συνεχή γνώση και την εμπειρία δέκα ετών, έχω θεμελιώσει την επαγγελματική μου φιλοσοφία πάνω στο τρίπτυχο:

Φερεγγυότητα και αξιοπιστία της ασφαλιστικής εταιρείας.

Εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και επαγγελματισμός ασφαλιστικού συμβούλου.

Σωστή διαχείριση και αξιοποίηση ενός μέσο-μακροπρόθεσμα βιώσιμου ασφαλιστικού προγράμματος.

Στις 11/11 ο Στ. Κ. από τα Δωδεκάνησα έκανε συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με 1.200 ευρώ το χρόνο για 33 έτη