Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η ασφάλεια ιδιωτικής σύνταξης στον προγραμματισμό της συνταξιοδότησης σας

Δωρεάν προσφορά ιδιωτικής σύνταξης

Συμπληρώστε πόση σύνταξη θέλετε και σε πόσα χρόνια για να σας απαντήσουμε άμεσα με το ποσό που πρέπει να καταβάλετε ανά μήνα ή έτος

Πατώντας το κουμπί υπολογισμός αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη πολιτική απορρήτου
Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η ασφάλεια ιδιωτικής σύνταξης στον προγραμματισμό της συνταξιοδότησης σας

Είναι δεδομένο πως όλοι θα θέλαμε να συνταξιοδοτηθούμε έχοντας διασφαλίσει μια πλούσια σύνταξη. Ωστόσο με βάση το αυξανόμενο προσδόκιμο ζωής, τα συνεχώς δυσχερή δεδομένα στο ασφαλιστικό αλλά και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο χώρο της εργασίας βλ. ανεργία, ελαστική και μαύρη εργασία, κάτι τέτοιο γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο. Ως εκ τούτου, καθίσταται πολύ σημαντικό να διαθέσουμε χρήματα με σύνεση και συστηματικά, ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε τη συνταξιοδοτική μας ζωή.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων, αλλά η ασφάλιση ιδιωτικής σύνταξης παρέχει μακροπρόθεσμη σταθερότητα στο χαρτοφυλάκιο ενός επενδυτή. Ενώ οι επενδύσεις πχ. σε αμοιβαία κεφάλαια υπόκεινται σε κινδύνους της αγοράς, άλλες κατηγορίες, όπως οι τραπεζικές καταθέσεις, δεν μπορούν να αποδώσουν μακροπρόθεσμα αποπληθωριστικές τιμές. Με τα μακροπρόθεσμα επιτόκια να τείνουν προς τα κάτω, καθίσταται ακόμη πιο σημαντικό να υπάρχει μια επένδυση στην ιδιωτική ασφάλιση.

Η ασφάλεια ιδιωτικής σύνταξης είναι η μόνη κατηγορία που προσφέρει την άνεση της ασφάλισης ζωής, καθώς και τις μακροπρόθεσμες αποταμιεύσεις. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην αποταμίευση. Αλλά κάποιος πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα με σύνεση στα χρηματοοικονομικά προϊόντα που μπορούν να προσφέρουν μια μακροπρόθεσμη απόδοση. Οι ειδικοί λένε ότι τα προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης είναι η σωστή επιλογή για επενδυτές που δεν θέλουν να αναλάβουν κανένα ρίσκο. Όσοι επιθυμούν υψηλότερες αλλά όχι εγγυημένες αποδόσεις, μπορούν να αναζητήσουν τα προγράμματα ασφάλισης που συνδέονται με επενδύσεις (unit linked). Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα προϊόντα στον κλάδο ασφάλισης ζωής που μπορούν να φροντίσουν για τον προγραμματισμό της συνταξιοδότησης.

Με ένα πρόγραμμα ιδιωτικής σύνταξης, οι ασφαλισμένοι καλύπτονται σε περίπτωση θανάτου είτε κατά τη διάρκεια του προγράμματος, είτε κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης τους. Και στις δύο περιπτώσεις είναι εγγυημένα τα ποσά και μεταβιβάζονται σε δικαιούχους που έχει ορίσει ο ασφαλισμένος. Σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου πριν την έναρξη της συνταξιοδότησης του, τότε καταβάλλονται στους δικαιούχους τα μέχρι τότε καταβεβλημένα ασφάλιστρα σύνταξης. Σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης του, τότε καταβάλλεται στους δικαιούχους η εγγυημένη σύνταξη.

Παράλληλα ένα ιδιωτικό συνταξιοδοτικό συμβόλαιο είναι μια ευκαιρία για μακροπρόθεσμη αποταμίευση με απώτερο σκοπό τη συνταξιοδότηση, καθώς σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος ζει μέχρι την περίοδο λήξης του προγράμματος, η ασφαλιστική εταιρεία καταβάλλει και τόκους που προκύπτουν από το εγγυημένο επιτόκιο. Μάλιστα οι τόκοι δεν φορολογούνται σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Στη λήξη του συνταξιοδοτικού προγράμματος οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξετάσουν τα οικονομικά δεδομένα και τις ανάγκες τους ώστε να επιλέξουν τη συμφερότερη για τους ίδιους εναλλακτική λύση. Συγκεκριμένα μπορούν να επιλέξουν είτε την περιοδική είσπραξη μηνιαίας σύνταξης, είτε τη λήψη εφάπαξ ποσού, είτε το συνδυασμό αυτών των δύο επιλογών. Επιπλέον, οι ασφαλισμένοι επιλέγουν στη λήξη του προγράμματος τη χρονική διάρκεια της συνταξιοδότησης τους, η οποία μπορεί να είναι είτε ορισμένης είτε ισόβιας διάρκειας.

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον αβεβαιότητας και έλλειψης σταθερότητας, κρίνεται απαραίτητη η ιδιωτική ασφάλιση ως μέρος του οικονομικού σχεδιασμού. Η ασφάλιση μπορεί να βοηθήσει την οικογένεια του ασφαλισμένου σε περίπτωση θανάτου, όπου τα χρήματα καταβάλλονται στους δικαιούχους. Αυτό βοηθά κυρίως όταν υπάρχει ένας μόνο κύριος χρηματοδότης στην οικογένεια, η οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, πολλές οικονομικές δυσκολίες. Έτσι, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής μπορεί να φροντίσει την οικογένεια του ασφαλισμένου και να εξασφαλίσει σε σημαντικό βαθμό την ομαλή διαβίωση της.

Για να απολαύσετε τη συνταξιοδότηση σας και να επιτύχετε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να αρχίσετε να επενδύετε νωρίς στην επαγγελματική σας διαδρομή, κάτι που θα δώσει χρόνο για να αποδώσουν περισσότερο τα χρήματα που καταβάλετε. Λάβετε υπόψη ότι είναι σημαντικό να είστε πειθαρχημένοι με τις αποταμιεύσεις σας και να αποφεύγετε την υπαναχώρηση από την αρχική φιλοσοφία της ιδιωτικής σύνταξης και κατά συνέπεια την πρόωρη διακοπή της καταβολής των ασφαλίστρων σύνταξης.

Με τη βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων μπορείτε να υπολογίσετε τη σύνταξη που θα λάβετε με βάση τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο και να διαμορφώσετε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που θα αναπληρώνει την κρατική σας σύνταξη και παράλληλα θα ενισχύει το εισόδημα σας κατά τα χρόνια της συνταξιοδότησης σας. Μην αφήνετε τα χρόνια να περνάνε.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η ασφάλεια ιδιωτικής σύνταξης στον προγραμματισμό της συνταξιοδότησης σας
Αναπαραγωγή Βίντεο
Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η ασφάλεια ιδιωτικής σύνταξης στον προγραμματισμό της συνταξιοδότησης σας
Αναπαραγωγή Βίντεο

Γιάννης Εμμανουήλ

Co-Founder syntaxeis.com

Ζούμε σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που διακρίνεται από συνεχείς αλλαγές σε κοινωνικοοικονομικές δομές και συνθήκες, καθώς και νέα δεδομένα στον κλάδο – δημόσιας και ιδιωτικής – ασφάλισης. Με τη συνεχή γνώση και την εμπειρία δέκα ετών, έχω θεμελιώσει την επαγγελματική μου φιλοσοφία πάνω στο τρίπτυχο:

  • Φερεγγυότητα και αξιοπιστία της ασφαλιστικής εταιρείας.
  • Εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και επαγγελματισμός ασφαλιστικού συμβούλου.
  • Σωστή διαχείριση και αξιοποίηση ενός μέσο-μακροπρόθεσμα βιώσιμου ασφαλιστικού προγράμματος.

Με υπευθυνότητα και διαχρονικότητα υπηρετώ καθημερινά αυτή τη φιλοσοφία, έχοντας σαν στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων με άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες τους και καλλιεργώντας μακροχρόνιες ανθρωποκεντρικές σχέσεις.

Στις 18/10/2019 μια κυρία από την Αθήνα έκανε συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, με 90€/μήνα για 20 χρόνια