Πόση σύνταξη θα πάρω;

Δωρεάν προσφορά ιδιωτικής σύνταξης

Συμπληρώστε πόση σύνταξη θέλετε και σε πόσα χρόνια για να σας απαντήσουμε άμεσα με το ποσό που πρέπει να καταβάλετε ανά μήνα ή έτος

Πατώντας το κουμπί υπολογισμός αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη πολιτική απορρήτου
ποση συνταξη θα παρω
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest

Πώς υπολογίζω τι σύνταξη θα πάρω με το νέο ασφαλιστικό Ν. 4670/2020;

Τα πιο διαδεδομένα ερωτήματα της εποχής μας περιστρέφονται γύρω από το ασφαλιστικό. Θα πάρω σύνταξη; Τι σύνταξη θα πάρω; Πότε θα βγω στη σύνταξη; Πώς υπολογίζεται η σύνταξη που θα πάρω; Από ποιους παράγοντες εξαρτάται; Ο νέος ασφαλιστικός νόμος 4670/2020, ο οποίος αντικατέστησε το Ν. 4387/2016, περιγράφει αναλυτικά τα νέα δεδομένα κι εμείς θα επιδιώξουμε να δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, το νέο ασφαλιστικό σύστημα ορίζει ότι η σύνταξη προκύπτει ως άθροισμα εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Η εθνική σύνταξη ορίζεται σε 384 ευρώ μηνιαίως και καταβάλλεται εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης.

Το ποσό της εθνικής σύνταξης μειώνεται κατά 2% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20 ετών, εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει 15 έτη ασφάλισης δεν τη δικαιούνται.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Προσοχή: Εάν η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ αποδοθεί πρόωρα, δηλαδή πριν τα 67 έτη, τότε μειώνεται κατά 6% για κάθε έτος που υπολείπεται των 67 ετών. Το ανώτατο όριο μείωσης είναι το 30%.

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Η ανταποδοτική σύνταξη, καθορίζεται από τους εξής παράγοντες:
• τις συντάξιμες αποδοχές
• το χρόνο ασφάλισης
• τα ποσοστά αναπλήρωσης

Όσον αφορά τις συντάξιμες αποδοχές, λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών του ασφαλισμένου σε όλο τον ασφαλιστικό βίο του και ο οποίος προκύπτει από το πηλίκο της διαίρεσης του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών του (από το 2002 και μετά) διά του συνολικού χρόνου ασφάλισης του. Το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών προκύπτει από το άθροισμα των μηνιαίων αποδοχών που υπόκεινται σε
εισφορές κλάδου σύνταξης (και μέχρι του ανωτάτου ορίου ασφαλιστέων αποδοχών, τουτέστιν 6.500 ευρώ) καθ’ όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου (από το 2002 και μετά).

Η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα έως και το 2024 διενεργείται κατά τη μεταβολή του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΛΣΤΑΤ.

Η προσαύξηση των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα από το 2025 και εφεξής διενεργείται με βάση το δείκτη μεταβολής μισθών, που υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ.

Το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης υπολογίζεται για το σύνολο του χρόνου ασφάλισης, με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης του παρακάτω πίνακα:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ

Το ποσοστό αναπλήρωσης ανά κλίμακα ετών ασφάλισης αντιστοιχεί στο ποσοστό που αναγράφεται στην τρίτη στήλη του πίνακα.

Έτσι, το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης αντιστοιχεί στο ποσοστό αναπλήρωσης για το σύνολο του χρόνου ασφάλισης επί των συντάξιμων αποδοχών.

Πίνακες υπολογισμού κρατικής σύνταξης

Πίνακες υπολογισμού κρατικής σύνταξης

* Όπου συντάξιμες αποδοχές ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών του ασφαλισμένου σε όλο τον ασφαλιστικό βίο του και ο οποίος προκύπτει από το πηλίκο της διαίρεσης του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών του ασφαλισμένου (από το 2002 και μετά) διά του συνολικού χρόνου ασφάλισης.

** Το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης υπολογίζεται για το σύνολο του χρόνου ασφάλισης με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης που προβλέπονται από το Ν. 4670/2020.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on pinterest
Πόση σύνταξη θα πάρω;
Αναπαραγωγή Βίντεο
Πόση σύνταξη θα πάρω;
Αναπαραγωγή Βίντεο

Γιάννης Εμμανουήλ

Co-Founder syntaxeis.com

Ζούμε σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που διακρίνεται από συνεχείς αλλαγές σε κοινωνικοοικονομικές δομές και συνθήκες, καθώς και νέα δεδομένα στον κλάδο – δημόσιας και ιδιωτικής – ασφάλισης. Με τη συνεχή γνώση και την εμπειρία δέκα ετών, έχω θεμελιώσει την επαγγελματική μου φιλοσοφία πάνω στο τρίπτυχο:

  • Φερεγγυότητα και αξιοπιστία της ασφαλιστικής εταιρείας.
  • Εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και επαγγελματισμός ασφαλιστικού συμβούλου.
  • Σωστή διαχείριση και αξιοποίηση ενός μέσο-μακροπρόθεσμα βιώσιμου ασφαλιστικού προγράμματος.

Με υπευθυνότητα και διαχρονικότητα υπηρετώ καθημερινά αυτή τη φιλοσοφία, έχοντας σαν στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων με άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες τους και καλλιεργώντας μακροχρόνιες ανθρωποκεντρικές σχέσεις.

Συμβόλαιο που έγινε μέσα στο 2019 θα αποφέρει σε πελάτη 35.000€ με τεχνικό επιτόκιο 2,5%